scholen

Veel scholen zijn zich bewust van de noodzaak om aandacht te besteden aan de vaardigheden voor de toekomst. Creativiteit, verbeeldingskracht en ondernemerschap spelen daarbij een belangrijke rol. Bent u ook op zoek naar manieren om de ontwikkeling van deze vaardigheden vorm te geven op uw school?

Breng dan uw leerlingen in contact met de wereld van hun verbeelding en laat hen spelend onderzoeken en hun  ideeën zichtbaar en tastbaar maken. Dit kan door:

  • Het “in huis halen” van een kunstenaar en vakleerkracht
  • Een bezoek brengen met leerlingen of met het team aan een creatieve werkplek

Ik ben Maarten Keijzer, beeldend kunstenaar en vakleerkracht beeldende vorming in het basisonderwijs

  • Op basisscholen verzorg ik als zzp-er de lessen beeldende vorming waarin ik o.a. werk met de methode “Laat maar zien”. Een methode waarin kunst en cultureel erfgoed ruim aandacht krijgen en waarin procesgericht werken wordt toegepast. 
  • Ik geef creatieve workshops aan basisschoolleerlingen in de werkplaats van de Creatieve Coöperatie en op scholen. In deze workshops draait het om techniek en beeldende vorming. De leerlingen worden uitgedaagd hun verbeelding vorm te geven, maar leren ook nieuwe technieken aan, zoals houtbewerking. Klik voor voorbeelden van deze workshops op onderstaande foto’s:      

               

Mijn aanbod is ook opgenomen onder Cultuureducatie op de website van de Stadkamer.

Heeft u belangstelling of wilt u een verkennend gesprek? Neem dan contact op.