Totems in die Aa-landen
Hier staan totempalen gemaakt met afvalmaterialen door leerlingen van basisscholen in de Aa-landen. De leerlingen hebben zich beziggehouden met de vraag: Wat vinden archeologen over 100 jaar over onze cultuur? Zullen ze zich dan verbazen over afval en plastics? Zullen ze onze tijd het plastic tijdperk gaan noemen? Leven zij dan inmiddels in een wereld die circulair is en geen afval kent?
Samen met kunstenaar Maarten Keijzer hergebruikten de leerlingen afval als creatieve bouwstof om kunst te maken: totempalen. Bij de indianen vertelt een totem iets over wie zij zijn en wat hen verbindt. Geldt dat ook voor de totems in die Aa-landen?
Deze workshop was het vervolg van een archeologieles met als titel: van IJzertijd tot Aa-landen en maakt onderdeel uit van het project Jij en de Wijk. Meer dan 800 basisschoolleerlingen uit de Aa-landen ontdekten tijdens Jij & de Wijk bijzondere verhalen over hun wijk. Deze verhalen werden verteld door wijkbewoners, historici en kunstenaars aan de hand van foto’s, filmpjes, archiefmateriaal en wijkexpedities. Alle ontdekkingen en verhalen zijn vervolgens verbeeld in beelden, aquarellen, foto’s, filmpjes en games. Deze zijn van 23 oktober t/m 1 november 2020 te zien op een speciale wandelroute door de wijk.
Meer info, klik hier.